HOLD BARNEAVDELINGEN ÅPEN, LA OSS FØLE OSS TRYGGE!!


(Kristiansund Sykehus)

Jeg som mange andre foreldre blir veldig bekymret når barneavdelingen i vår by (Kristiansund) blir helge steng og feriestengt! 

Dette er våre barn det er snakk om!!
Våre edelstener, verdt mer enn noe annet!
Skal ikke de prioriteres? De som er mest sårbare?!

Vi sitter her med hjertet i halsen for hver feber, hoste og gråt for å så krysse fingrene på at man ikke trenger medisinsk hjelp!
Det er jo ikke slik det skal være! Man skal jo vite at man får nødvendig hjelp når det trengs, og at våre barn er i trygg hender!
Men hvordan skal vi føle oss på noen slags måte trygge når det ikke er noen hender som kan hjelpe våre barn!
Som kan gi oss trygghet og svar,medisin og støtte! 

Jeg blir skuffet,sint,trist og redd. Ikke bare for meg men for alle som sitter med samme følelser med barn som er syke og trenger hjelp. 

Dette er ikke legene sin feil, de har gjort seg veldig tydelig på at de vil holde barneavdelingen åpen, koste hva det koster vil.
Men så har vi de pripne lederne i toppen, de som ikke skjønner alvoret av sparingen av små kroner!
Det er de som skulle ha hatt en smekk på fingrene, ikke alle andre! 

Jeg er ikke politisk flink, eller har et så fint og bredt ordforråd.
MEN JEG HAR MENINGER OG FØLELSER! OG JEG ER REDD!!

Sommeren nærmer seg med stormskritt og det burde være en glede, men for mange foreldre med barn som kanskje har en kronisk sykdom sitter der å gruer seg. Bekymrer seg for hva som kan skje på den tiden det er stengt.
For hvor skal de ta veien når de trenger hjelp? 
Jo, vi har Molde og Ålesund man kan dra til, men hva skjer om det er akutt..?
Rekker man da å kjøre med ambulanse eller vente og kjøre med ambulansehelikopteret?
Det kan man aldri vite, så hvorfor ta sjansen?

 


(Helseminister Bent Høye)

- Det ville ikke vært mulig at alle sykehusene har barneavdelinger, for det krever høy kompetanse. Derfor har vi ikke barneavdelinger på alle sykehus, om lag halvparten av landets sykehus har dette tilbudet i dag, sier helseminister Bent Høie til Dagbladet.
Kilde: http://www.dagbladet.no/nyheter/over-halvparten-av-landets-sykehus-mangler-barneavdeling/60846991

IKKE MULIG?! JO, SLUTT Å VÆR SÅ GRÅDIGE OG BRUK FORNUFTEN!


Disse små skjøre skapningene er vår framtid, burde ikke den bevares?!

 

Med bakgrunn i uttale fra Eide kommunestyre, vedtatt 22.11.2016 og tidligere uttalelser angående sykehustilbudet for barn ved Kristiansund sykehus, ønsker undertegnede ordførere på Nordmøre og i Romsdal å gi følgende uttale:

Som ordførere er vi bekymret for spesialisthelsetilbudet våre barn tilbys når de er syke på helg og i høytider. Barneavdelingen i Kristiansund har halvert bemanning påhelg, og er helt stengt åtte uker om sommeren og i påsken.

Da må alle unge pasienter reise til Ålesund, og for enkelte av disse barna er ikke reisen gjennomførbar, rett og slett fordi de ikke tåler den lange transporten. I tillegg bor vi et fylke med mye «vær», og svært ofte kan ikke luftambulanse lette pågrunn av tåke og vind. I slike tilfeller måden lokale helsetjenesten ta ansvar for pasientene som ikke kommer seg til sykehus, og gi dem et tilbud, f.eks tilsyn via hjemmesykepleie. Det er et stort ansvar og tilleggsbelastning på helsetjenestene i våre kommuner.

Vi er dessuten bekymret for den ekstra påkjenning familiene til syke barn får, når de må reise til Ålesund for å få hjelp. Vi er kjent med flere foreldre med kronisk syke barn som opplever dette som ei utrolig stor belastning, og er redde for sine barns liv. I tillegg kommer praktiske utfordringer med å være langt borte fra resten av familen.

Disse foreldrene har mistet troen på politikere, direktører og helseforetak, og opplever at deres barn ofres for sparing av småpenger. Barna på Nordmøre og Romsdal fortjener den samme tryggheten som barna på Sunnmøre. Som lokale folkevalgte er vi sterkt opptatt av å ta vare på barneavdelingen i Kristiansund, og det er vår plikt og ansvar å si i fra at vi ikke aksepterer at dette viktige tilbudet stadig blir redusert.
Kilde: http://www.ksu247.no/krever-dognapen-barneavdeling-i-kristiansund/

Her er det vertfall noen som skjønner alvoret, og tenker på hva vi virkelig trenger! 


(Et samlet Kristiansund i protest)

Jeg som mange andre kommer til å bruke min stemme på dette og gjøre alt vi kan for å holde barna våre trygge.
Det kommer helt sikkert til å ta tid,men så lenge vi står sammen så kan vi utrette mye!!♥

 

#dagbladet #kristiansund #barneavdelingen #nrk #ksu #barn #helse #redd #del 

2 kommentarer

Victoria Larsen

24.02.2017 kl.12:16

Jeg ønsker deg en god helg :-)

Sandra Hansen

24.02.2017 kl.12:17

Victoria Larsen: god helg til deg også <3

Skriv en ny kommentar

Sandra Hansen

Sandra Hansen

23, Kristiansund

Sandra Hansen-23år fra Kristiansund-MammatilLucas.Min blogg kommer til å inneholde det å ikke være perfekt,depresjon og angst,press,og hverdagslivet. Håper dette er noe som dere kan gjenkjenne dere i.


Søk i bloggen


Follow

Kategorier

Arkiv

hits